Centrul național de transfuzie a sângelui

     1. Beneficiile donării de sânge:

              •  Salvarea vieților: Sângele donat este folosit în diverse proceduri medicale, precum transfuzii în caz de accidente, operații complexe, tratamente pentru pacienți cu cancer sau afecțiuni cronice. Donarea ta poate face diferența între viață și moarte pentru cineva în nevoie.

             •  Stimularea sănătății: Donarea de sânge poate fi benefică și pentru sănătatea ta. Prin donarea periodică, poți verifica starea de sănătate, deoarece sângele tău va fi testat înainte de a fi utilizat. De asemenea, se estimează că donarea regulată de sânge reduce riscul apariției bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale.

             •  Recompense morale și emoționale: Faptul că ajuți oameni aflați în suferință poate aduce o satisfacție profundă și un sentiment de împlinire personală. Fii parte a unei comunități generoase și fii mândru de faptul că eforturile tale fac o diferență reală.


 

      2. Procesul de donare de sânge:

            • Eligibilitatea: Pentru a dona sânge, trebuie să îndeplinești anumite criterii, cum ar fi vârsta minimă, greutatea corporală adecvată și să nu ai anumite afecțiuni medicale. În centrul nostru de transfuzii, echipa noastră de profesioniști te va ghida prin evaluarea eligibilității tale.

            • Siguranța și confidențialitatea: Asigurăm un mediu sigur și confidențial pentru donare. Toate instrumentele folosite sunt sterile și de unică folosință, garantând că procesul este cât mai sigur și mai confortabil posibil.

            • Durata și efectele secundare minime: Procesul de donare de sânge durează aproximativ 10-15 minute și, în general, are efecte secundare minime. După donare, vei primi instrucțiuni pentru recuperare și sfaturi pentru a te menține sănătos.